Drukte op Boot Dusseldorf

Zowel op de stand van J/boats als bij Solaris was het bijzonder druk op de stands, met veel interesse in de boten.

Bij Solaris warend de 44 en 64 de grote trekkers. Vooral de 44 trok de aandacht, omdat deze snelle cruiser zeer geschikt is om over de Nederlandse wateren te varen. De 44 doet vanwege haar uitgekiende interieur en gebruikte materialen, veel ruimer aan dan de 44 voet lengte die ze heeft.

De 64 is van zichzelf al imponerend om te zien. maar de dubbele hut achterin, beide met separate badkamer en ook nog ruimte voor een tendergarage, deden de meeste mensen toch controleren of de binnen en buiten maten van deze Raised Saloon overeen kwamen of dat ze stiekem naar een andere boot geleid werden.

J/boats had met de J/99 een goede publiekstrekker op de stand. Deze boot heeft voor veel mensen een sweet spot geraakt. De deck layout laat duidelijk zijn dat de boot bedoeld is om het water op te gaan. De boot is zeer goed alleen te varen, maar mensen die mee willen varen zijn welkom. Met 5 a 6 man is de boot volledig bemand. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat elke mooie zomeravond zonder problemen genoten kan worden op het water.

De J/112e blijft het paradepaard van de J/boot stal. Deze dedicated cruiser/racer laat veel harten overslaan. De boot is een uitstekende snelle cruiser, waarmee een groot vaargebied binnen bereik ligt. Ook op de wedstrijdbaan houdt zij zich goed staande, zoals in 2018 gebleken is.

Van de J/112e’s die momenteel gebouwd worden, zijn er 4 in de GP uitvoering zoals hiermee vorig jaar het WK offshores gevaren is. De rest wordt in cruising uitvoering gebouwd.

Kortom, een beurs waar veel mensen langskwamen om hun droomboot te bekijken en idee├źn op te doen voor hun volgende boot. Mochten er nog vragen zijn die u vergeten bent te stellen, of welke net opkomen, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met ons.