De nieuwe Solaris 40 is uitgepakt

Onze 2022 Solaris 40 met bouwnummer 6 is uitgepakt en klaar om bekeken te worden. En het is wel echt een snoepje. De afwerking binnen en buiten is fantastisch en laat ook duidelijk de toewijding zien van de werf aan kwaliteit, ook op kleinere boten zoals deze 40.

Het lichte en ruime interieur met 3 hutten en 2 badkamers doet vermoeden dat je op een 45 voet boot staat. De 2 badkamers maakt het varen met gasten eenvoudig en gezellig en met voldoende privacy en comfort aan beide eindes van de boot. De centraal geplaatste salon heeft voldoende ruimte en zitplek om als het weer wat frisser is, binnen te zitten. De verwarming zorgt dan ook voordat een lang vaar seizoen en overwinteren mogelijk is.

Voor langer verblijf op de boot is de bergruimte natuurlijk zeer belangrijk. Daarom zit er over de hele boot voldoende en eenvoudig te benaderen bergruimte om al uw spullen kwijt te kunnen. zowel in de ruime standaard kasten en bergruimtes, als ook on de bedden, banken in de bakskist of lazarette is voldoende ruimte om alle spullen mee te kunnen nemen.

Natuurlijk draait het om de zeil eigenschappen. De romp van deze door Soto Acebal ontworpen 40 voeter heeft zeer hoge stabiliteit. Wij hebben gekozen voor een iets hogere mast om op dagen met minder wind, nog steeds te kunnen zeilen zonder de motor bij te zetten. Bij deze voorraad boot zullen we 3Di zeilen leveren. De jib zit op een onderdekse furler en het grootzeil wordt opgevangen door lazyjacks. De standaard kiel is 2.40m, maar wij hebben voor het Nederlandse water gekozen voor een diepgang van 2m. Dit zorgt voor een groot vaargebied binnen nederland. De stabiliteit is met deze kiel overigens hetzelfde als met de diepere kiel, dus het zeilen wordt niet gecompromitteerd. De electrische halyard winch zorgt voor eenvoudig te hijsen zeilen en met 4 oversized Harken performa 46 winches die dicht bij de stuurinrichting staan, is alles gemakkelijk te bedienen vanaf de stuurstand. De keerfok zorgt voor zeer eenvoudige manoeuvres en overstag gaan.

Mocht u in de markt zijn voor een 45 voeter, kijk dan niet verder dan deze Solaris 40. Boek nu een afspraak om deze Solaris 40 te komen bekijken!