Meer J/99….

J/99 onder cable less Code 0

De eerste boten zijn uit de fabriek en worden geracet. De productie voor 2019 is met 38 volledig uitverkocht, wij hebben vast een productieslot gereserveerd. Zo langzamerhand beginnen de resultaten zichtbaar te worden. De IRC rating is ongeoptimaliseerd momenteel 1.015 gezet. Wat de boot meer richting de J/105 zet qua rating. De rating van de J/109 was altijd nog iets hoger. Kortom, qua performance wordt er veel verwacht.

Omdat de J/99 aan te passen is naar het racen wat u wilt doen, zijn er verschillende opties mogelijk qua zeilvoering. Dit is voornamelijk afhankelijk van of u inshore of offshore georiënteerd bent, en of u met bemanning of short handed wilt gaan varen. Momenteel wordt in de fabriek de laatste hand gelegd aan de eerste boot met dubbel roer en waterballast. Meer info hierover volgt later.

Voor een bemande campagne zouden de volgende zeilopties een goed uitgangspunt zijn. Voor inshyores: main+1 reef, light/medium jib, medium/heavy jib, HW jib, S1.5, S2, A5, A0.

Offshore zou het volgende zeilpakket een mooie optie zijn: Main+3 reefs, J1, J2+reef, J3.5+reef, A1.5, A2, A3.5, A0, spinnaker staysail, Genoa staysail, flying jib top.

Toch zijn er nog een paar wijzigingen die plaats zullen vinden.

1) Een nieuwe dekmal. Hierdoor neemt de staruimte toe met 2,5cm. Ook verplaatsen de winches en mainsail track iets. Het bleek bij het testvaren dat de grootschoot achter de Genua winches kon blijven hangen en ook de zitpositie bij de genua winch was niet optimaal omdat de lierhendel niet geheel kon draaien. De nieuwe mal zal vanaf boot 10 gebruikt gaan worden.

2) Stuuruitslag vergroot. De stuur uitslag was beperkt op de eerste boten, waardoor de draaicirkel fors was. Dit is aangepakt vanaf boot 5.

3) Afwerking: De eerste boten hadden zacht gezegd nog wat aandacht nodig qua afwerking. De productie van de eerste boten liep behoorlijk achter op schema, waardoor de eerste boten voor de bootshows nog vanuit de opwarm fase gebouwd zijn. Momenteel is de productie van de boten veel verder gestandaardiseerd, waardoor de afwerking ook beter is.

Hiernaast hebben we met de dealers in Europa een zelflerend netwerk waar de ervaringen van aandachtspunten bij de boten gedeeld worden. U kunt er dus verzekerd van zijn dat de boot kwalitatief goed opgeleverd wordt.

Bestel hier uw J/99 voor het seizoen 2020!!

Wij hebben alvast een productieslot gereserveerd. Mocht u hier interesse in hebben, neem dan contact met ons op!