**NEW** SOLARIS 55

De nieuwe Solaris 55 is het hoogtepunt van ongeëvenaarde ervaring en kennis: de 50-jarige geschiedenis van de scheepswerf Solaris Yachts komt samen in de Solaris 55, die alle kwaliteiten belichaamt van een boot die is ontworpen om de wereld rond te varen of om een gezellig dagje mee te zeilen.
Solaris heeft opnieuw zijn succesvolle samenwerking met Naval Architect Javier Soto Acebal voortgezet, terwijl Adi Design het interieurontwerp heeft ontwikkeld en het Solaris team heeft gezorgd voor de structuren, systemen en het interne technische ontwerp.
Elk aspect en detail van het project, elk onderdeel gekozen uit de beste merken op de markt, hebben hun juiste plaats gevonden dankzij een verfijnde en nauwgezette studie van een boot met een LOA van 16,90 meter en een breedte van 5,00 meter.

Romp en dek lay-out
De hydrodynamische studie heeft een moderne romp gedefinieerd, met een kleine gleuf aan de boeg die overgaat in een afgeronde brede achtersteven, die zorgt voor de longitudinale trim. De lay-out van het dek is zowel schoon als functioneel als gevolg van specifieke aandacht en kennis van de ergonomie van het dek. De brede kuip met stuurwielen over de volle breedte verbetert het zicht tijdens het zeilen en tijdens het manoeuvreren in de haven. De twee tafels in de kuip zijn uiterst comfortabel, met een centrale doorgang naar de stuurhut van de boot, die ook is voorzien van twee innovatieve ramen die zorgen voor meer natuurlijk licht in de hutten en de salon.
Unieke kenmerken van deze nieuwste Solaris zijn de te openen spiegel om de bijboot met buitenboordmotor op te bergen.

More information about this yacht can be found here.